دکتر مرتضوی » شکستگی استخوان | علل و علائم تا درمان
مدت زمان مطالعه ۱۰ دقیقه

شکستگی استخوان | علل و علائم تا درمان

زمانی که استخوان دچار شستگی می شود، تغییراتی در فرم استخوان درگیر ایجاد خواهد شد. شکستگی می تواند در عرض و یا طول استخوان اتفاق بیفتد. در این مقاله قصد داریم همه چیز در مورد شکستگی استخوان را برای شما شرح دهیم و به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ خواهیم داد با ما همراه باشید.

زمانی که استخوان دچار شستگی می شود، تغییراتی در فرم استخوان درگیر ایجاد خواهد شد. شکستگی می تواند در عرض و یا طول استخوان اتفاق بیفتد. در این مقاله قصد داریم همه چیز در مورد شکستگی استخوان را برای شما شرح دهیم و به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ خواهیم داد با ما همراه باشید.

از جمله انواع شکستگی های استخوان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • – شکستگی بسته و یا باز: اگر آسیب وارده باعث باز شدن پوست نشود، شکستگی از نوع بسته در نظر گرفته می شود. اما اگر پوست باز شود، شکستگی از نوع باز خواهد بود.
  • شکستگی کامل: منظور از شکستگی کامل، زمانی است که استخوان از هم جدا می شود.
  •  شکستگی همراه با جابجایی: زمانی که شکافی در ناحیه شکستگی ایجاد می شود. در بیشتر موارد، نیاز است جراحی صورت گیرد.
  • شکستگی جزئی: زمانی که شکستگی در تمام قسمت های استخوان ایجاد نشده باشد.

علت شکستگی استخوان

با این که استخوان ها ساختارهای بسیار محکمی دارند، اما می توانند درگیر شکستگی شوند. در بیشتر موارد، شکستگی به دلیل وارد آمدن فشار بیش از حد به استخوان و یا حرکات تکراری در افراد دونده ایجاد می شود. یکی دیگر از دلایل اصلی شکستگی استخوان، پوکی استخوان است که هر چه سن بالاتر می رود، استخوان ها ضعیف تر می شوند و احتمال شکستگی بیشتر خواهد شد.

علائم و نشانه های شکستگی استخوان

علائم و نشانه هایی که ظاهر می شوند، به نوع شکستگی بستگی دارند. به عنوان مثال، ممکن است بعد از شکستگی، مشکلی را در بازو، پاها و یا انگشت های خود احساس کنید. از دیگر علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  سخت شدن استفاده از دست ها و پاها
  • مشاهده توده قابل توجه و غیر عادی
  •  درد شدید
  •  ورم

شکستگی استخوان چگونه تشخیص داده می شود؟

جهت تشخیص شکستگی استخوان، متخصص ارتوپدی به بررسی آسیب خواهد پرداخت. ممکن است نیاز به انجام یک یا چند تست تصویربرداری زیر باشد:

  •  اشعه ایکس. این تست، تصاویر دو بعدی را از شکستگی در اختیار قرار می دهد.
  •  سی تی اسکن که با استفاده از کامپیوتر و اشعه ایکس انجام می شود، جزئیاتی از برش مقطعی استخوان را در اختیار پزشک قرار خواهد داد.
  •  MRI. این تست، تصاویر دقیقی را با استفاده از امواج مغناطیسی در اختیار پزشک قرار می دهد و در موارد نادری نیاز است‌.

پیشگیری از بروز شکستگی استخوان

بله شما می توانید مراقب زمین خوردن باشید، بدن خود را آماده نگه دارید و ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید.

پیشگیری-از-شکستگی-استخوان

جهت پیشگیری از زمین خوردن:

  •  افرادی که هنگام راه رفتن تعادل ندارند، می توانند از عصا و یا واکر استفاده کنند.
  • توصیه می شود کفش های مناسب پوشیده شود.
  • به محیط اطراف خود اهمیت دهید و موانع را ببینید.

جهت حفظ آمادگی بدنی، ورزش و پیاده روی همواره توصیه می شود. این قبیل تمرینات باعث می شوند عضلات و استخوان ها قوی و سالم بمانند.

تا جایی که می توانید رژیم غذایی سالم و طبیعی داشته باشید. حتما کلسیم و مواد معدنی مصرف کنید. مصرف محصولات لبنی، میوه و سبزیجات تازه را فراموش نکنید.

چه درمانی برای شکستگی استخوان وجود دارد؟

جهت درمان شکستگی استخوان از گچ و یا اسپلینت استفاده می شود. گچ گرفتن محافظت بسیار خوبی را از استخوان به همراه دارد، در حالی که اسپلینت، تنها از یک سمت محافظت می کند. اما هر دو کمک می کنند تا استخوان بی هیچ حرکتی ثابت نگه داشته شود و روند ترمیم و بهبودی طی گردد.

استخوان های کوچک مانند انگشت ها گچ گرفته نمی شوند و ممکن است استفاده از اسپلینت تجویز شود.

برخی شکستگی ها به جراحی نیاز پیدا می کنند.

چه مدت طول می کشد تا روند ترمیم استخوان طی شود؟

روند ترمیم شکستگی استخوان در هر فردی متفاوت است و بستگی به شدت آسیب دارد. به عنوان مثال، روند ترمیم شکستگی استخوان پا به مراتب طولانی تر از شکستگی مچ دست است.

نکته بعدی این است که هر چه سن بالاتر می رود، مدت زمان ترمیم بیشتر خواهد بود. به طور میانگین، شش تا هشت هفته طول می کشد تا استخوانی که دچار شکستگی شده، ترمیم یابد.

مراقبت های بعد از شکستگی استخوان

بعد از ترمیم شکستگی استخوان، ممکن است بیمار مشکلاتی را در انجام کارهای روزانه و عادی خود مانند استحمام، رفتن به دستشویی و راه رفتن داشته باشد. اما به کمک فیزیوتراپی و برنامه بازتوانی، توانایی انجام کارهای گفته شده فراهم خواهد شد.

با این حال، در مواردی که میزان آسیب و شکستگی شدید است، ممکن میزان توانایی و عملکرد بدن به حالت قبل برنگردد. احتمال این که بیماران با درد های شدید و یا مزمن روبرو شوند نیز بیشتر خواهد بود.

تغییرات دارویی بعد از شکستگی

بعد از شکستگی استخوان، ممکن است تغییراتی در مصرف داروها ایجاد شود. نیاز به مصرف داروهایی است که به تسکین درد، تقویت استحکام استخوان ها و پیشگیری از بروز شکستگی های بیشتر کمک می کنند.

داروهایی که بعد از شکستگی تجویز می شوند به میزان درد بیمار، داروهای مصرفی در گذشته و هم چنین شرایط جسمانی بیمار بستگی دارد.
برخی داروهایی که به تسکین درد کمک می کنند، عبارتند از:

  • داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن
  • استامینوفن

داروهای دیگری نیز هستند که در شکستگی بعنوان مکمل استفاده می شود مانند کلسیم و ویتامین د ۳

در ضمن در موارد شکستگی های ناشی از پوکی استخوان در مهره ها داروی کلسی تونین ممکن است کمک کند. کلسی تونین دارویی است که در برخی موارد و به منظور تسکین درد از سوی پزشک تجویز می شود.

شکستگی-استخوان

برای افرادی که پوکی استخوان دارند، داروهایی تجویز می شود که به تقویت استخوان ها و هم چنین پیشگیری از بروز شکستگی در آینده کمک کند.

استفاده از ابزارهای کمکی بعد از شکستگی

بعد از شکستگی استخوان، معمولا نیاز است فرد هنگام انجام کارهای خود از ابزارهای کمکی استفاده کند. از جمله:

– استفاده از عصا و یا واکر. برای آن دسته از افرادی که مشکلاتی را در تحمل وزن خود در ناحیه آسیب دیده دارند، استفاده از عصا و واکر بهترین گزینه می باشد. عصا و واکر، امنیت بیشتری را هنگام راه رفتن برای فرد مهیا می سازد.

– استفاده از صندلی در حمام، امکان نشستن هنگام استحمام را فراهم می کند و از وارد آمدن وزن و فشار به ناحیه آسیب دیده پیشگیری خواهد شد.

– بالا بردن سطح صندلی. زمانی که سطح صندلی بالا باشد، بلند شدن و نشستن روی صندلی آسان تر خواهد بود، به خصوص افرادی که شکستگی های لگن، ران و پا دارند.

برنامه بازتوانی بعد از شکستگی استخوان

بعد از شکستگی استخوان، برنامه بازتوانی و فیزیوتراپی برای بیمار در نظر گرفته می شود. در برخی شکستگی ها مانند شکستگی ران و لگن، برنامه بازتوانی سریعا برای فرد آغاز خواهد شد، حتی زمانی که فرد در بیمارستان بستری است.

بلند شدن از رختخواب و راه رفتن بعد از جراحی و ترمیم شکستگی، احتمال بروز زخم بستر و لخته شدن خون را به حداقل خواهد رساند.

انجام تمرینات بدنی در بیمارستان به تقویت و استحکام نواحی آسیب دیده و عضلات و ماهیچه های اطراف کمک می کند. در این دوره، نحوه استفاده از واکر نیز به بیمار آموزش داده خواهد شد.

بسته به شرایط بیمار و نوع شکستگی، نوع برنامه بازتوانی از سوی پزشک تعیین خواهد شد. معمولا نیاز است این برنامه به مدت چهار تا شش هفته ادامه پیدا کند. در شکستگی اندام های تحتانی، مدت زمان برنامه بازتوانی بیشتر خواهد بود.

در بسیاری از موارد، بیماران بعد از درمان شکستگی استخوان می توانند به منزل برگردند. با این حال، از آن جایی که در برخی موارد شکستگی می تواند مشکلات فیزیکی را به همراه داشته باشد، نیاز است بیمار چند روزی در بیمارستان بستری باشد.

سوالات مرتبط با شکستگی استخوان

:Source

https://www.familyassets.com/fracture-recovery

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15241-bone-fractures

برچسب ها:

آخرین دیدگاه ها

مقالات مرتبط
[yarpp]
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۴ دیدگاه ها
  1. سلام آقای دکتر دستم از ساعد شکسته دوهفته پیش جراحی کردم ولی درددارم هر مسکنی هم میخورم تاثیر ندارد باید چکار کنم آروم بشه آیا بعد از دوهفته نباید دردش آروم بشه ممنون میشم از راهنمایتون

    پاسخ
    • جهت دریافت مشاوره لطفا با این شماره تماس بگیرید 021 -22902671

      پاسخ
  2. سلام من عمل بین زانو تا ساق پا داشتم الان بعد یک ماه آخر بخیه ها یه زره کنار تر یه ورم به شکل سوختگی با آب جوش به وجود آمده وترشح داره به اندازه۵سانت در ۲سانت پراز ترشحات سفید نی یه رنگ به خصوص شبیه چرا هم نی چکار کنم

    پاسخ
    • جهت دریافت مشاوره لطفا با این شماره تماس بگیرید 021 -22902671

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *