دکتر مرتضوی » درمان پای پرانتزی در کودکان با بهترین روش
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

درمان پای پرانتزی در کودکان با بهترین روش

پای پرانتزی در واقع به شرایطی گفته می شود که پاها از لحاظ ظاهری شبیه به پرانتز هستند به این شکل که اگر قوزک پاها در کنار یکدیگر قرار بگیرند میان آن ها فاصله ای ایجاد می شود. پای پرانتزی در کودکان بسیار شایع است چرا که در حالت عادی فضا برای نوزاد در رحم مادر کم بوده و منجر به چنین حالتی در پاها می شود. در صورتی می خواهید تا در مورد دلایل ایجاد این مشکل یا بسیاری از موارد مرتبط با آن بیشتر آشنا شوید تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.

درمان پای پرانتزی در کودکان

دلایل ایجاد پای پرانتزی در کودکان

پاهای پرانتزی بنا به دلایل مختلفی ممکن است در کودکان ایجاد شود که برخی از آنها عبارتند از:

بیماری بلانت

نوعی اختلال در رشد استخوان ساق پا می‌باشد که بیشتر در کودکانی که دارای اضافه هستند و یا کودکانی که زودتر راه می‌روند دیده می‌شود.

راشیتیسم

به دلیل کمبود کلسیم و یا ویتامین دی ایجاد می‌شود. کمبود این مواد موجب نرم شدن و ضعیف شدن استخوان‌ها و در نتیجه پاهای پرانتزی خواهد شد، این بیماری در کشورهای پیشرفته نادر می‌باشد اما در کشورهای در حال توسعه همچنان شیوع دارد.

آکندروپلازی

شایع‌ترین نوع کوتولگی می‌باشد می‌تواند منجر به بروز پاهای پرانتزی در کودکان شود.

سایر مشکلات استخوانی

مانند شکستگی‌هایی که به خوبی بهبود نیافته‌اند و یا رشد غیرطبیعی استخوان‌ها می‌تواند منجر به پاهای پرانتزی در کودکان شود.

همچنین مسمومیت با فلوراید و یا سرب نیز می تواند منجر به ایجاد پای پرانتزی در کودکان شود.

درمان پاهای پرانتزی در کودکان

پاهای پرانتزی علاوه بر اختلال در راه رفتن از لحاظ زیبایی نیز می‌تواند تاثیر منفی در اعتماد به نفس کودکان و یا بزرگسالان داشته باشد بنابراین لازم است در همان مراحل اولیه شروع بیماری و در دوران کودکی درمان‌های مناسب زیر نظر پزشکان متخصص آغاز شود.

درمان‌هایی که جهت زانوی پرانتزی وجود دارد با توجه به سن کودک و عامل به وجود آورنده‌ متفاوت می‌باشد که در ادامه به برخی از آنها به صورت مختصر اشاره خواهیم کرد.

درمان پاهای پرانتزی در کودکان زیر 2 سال

پاهای پرانتزی در نوزادان و کودکان زیر 2 سال در اغلب موارد به صورت خود به خود بهبود می‌یابد اما لازم است به صورت مداوم مراحل رشد و نمو کودک شما زیر نظر متخصصین تحت کنترل باشد تا در صورت عدم بهبود راهکارهای درمانی مناسب انجام شود.

درمان پاهای پرانتز در کودکان بالای 2 سال

همان طور که اشاره کردیم برای کودکان زیر 2 سال هیچ گونه درمان خاصی لازم نیست اما اگر پس از 2 سالگی کودک شما همچنان دارای پاهای پرانتزی باشد با توجه به علت بیماری درمان‌های پیشنهادی شامل موارد زیر می باشد:

  • استفاده از کفش‌های مخصوص
  • استفاده از آتل و بریس‌
  • گچ گرفتن پاها
  • جراحی

درمان پاهای پرانتزی که به دلیل بیماری بلانت

در صورتی که بیماری بلانت در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود می‌توان با استفاده از آتل و ساق بند پاهای پرانتزی را در کودکان خردسال تحت درمان قرار داد.

درمان پاهای پرانتزی که به دلیل بیماری راشیتیسم

همان طور که پیشتر اشاره شد بیماری راشیتیسم به دلیل کمبود ویتامین دی و کلسیم در بدن ایجاد می‌شود بنابراین با تجویز مکمل‌های ویتامین دی و کلسیم به رژیم غذایی کودک می‌توان بیماری راشیتیسم را تحت درمان و مداوا قرار داد. در برخی موارد ممکن است بیماری‌های ژنتیکی در جذب ویتامین دی اثرگذار باشند و منجر به بیماری راشیتیسم ارثی شود، در این صورت جهت مداوای کودک باید به یک متخصص مراجعه نمائید تا مکمل‌های مناسب وضعیت کودک شما تجویز شود.

درمان جراحی

در صورتی که با توجه به عامل به وجود آورنده‌ ی بیماری، درمان‌های اولیه جهت اصلاح پاهای پرانتزی موفقیت آمیز نباشد درمان‌ جراحی به عنوان آخرین گزینه پیشنهاد می‌شود.

روش‌های مختلفی جهت جراحی پاهای پرانتزی در کودکان وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

قرار دادن یک صفحه فلزی کوچک در پای کودک

در این روش رشد استخوان در سمت استخوان سالم به صورت موقت متوقف می‌شود تا قسمتی که دچار مشکل است با رشد طبیعی متناسب با قسمت دیگر شود. پس از رشد طبیعی استخوان‌ها، در طی یک جراحی مجدد صفحه‌ی فلزی که در پای کودک قرار گرفته است خارج خواهد شد.

استئوتومی تیبیا

در این روش، جراح استخوان ساق پا را در زیر زانو را برش می‌دهد و با تغییر شکل آن تراز بین دو سمت استخوان را بهبود می‌بخشد. در این روش ممکن است از صفحات فلزی و یا پیچ‌هایی در داخل ساق پا و قسمتی که در خارج ساق پا قرار گرفته‌اند استفاده شود.

اگر می خواهید تا با جراحی استئوتومی زانو بیشتر آشنا شوید حتما این مقاله از سایت را مطالعه نمایید.

پیشگیری از پاهای پرانتزی در کودکان

متاسفانه هیچ راهی جهت جلوگیری از ایجاد پاهای پرانتزی در کودکان وجود ندارد اما می ‌توانید با روش‌هایی، از بیماری‌هایی که منجر به بروز پاهای پرانتزی می‌شود جلوگیری نمائید به عنوان مثال مصرف ویتامین دی و کلسیم در رژیم غذایی کودکان می‌تواند از بیماری راشیتیسم اکتسابی که منجر به بروز پاهای پرانتزی می‌شود پیشگیری نمود.

طول مدت درمان پاهای پرانتزی در کودمان

با شروع راه رفتن کودکان در سنین 11 تا 18 ماهگی پاهای او از حالت پرانتزی به حالت صاف و نرمال تغییر می‌یابد اما در صورتی که پس از 2 سالگی همچنان پاهای کودک به صورت پرانتزی باقی ماند در مراحل اولیه و با تشخیص زودرس می‌توان در طی مدت کوتاهی به درمان این مشکل پرداخت. هرچقدر که زمان تشخیص پاهای پرانتزی به تاخیر بیفتد و شدت بیماری بیشتر باشد زمان درمان طولانی‌تر و روش‌های درمان پیچیده‌تر خواهد بود.

برچسب ها:

دسته بندی

آخرین دیدگاه ها

مقالات مرتبط
[yarpp]
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *